Emeletes, mascarponés szivárványpalacsinta: amilyen finom, olyan mutatós

A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!

Mascarponés szivárványpalacsinta

A krémes, dekoratív szivárványpalacsinta bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tészta kicsit vastagabb, mint a hagyományos, mivel kevés sütőpor is kerül bele. Csak annyival tart tovább összedobni, amíg megszínezed a tésztát pár csepp ételfestékkel. Ha most épp nincs otthon sok szín, vagy egy se, akkor se aggódj, a palacsintatorta mindenképpen nyerő, a gyerekek napját fel fogja dobni.

Mascarponés szivárványpalacsinta

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • ételfestékek
  • vaj a sütéshez

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és az olajjal. Szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és öntsd hozzá részletekben a tejet. Dolgozd simára a tésztát, oszd öt részre, és színezd meg mindegyiket ételfestékkel. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egyesével süsd meg a palacsinták mindkét oldalát. 

A krémhez habosítsd a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Rétegezd egymásra a palacsintákat, és mindegyik tésztát kend meg mascarponés krémmel. A tetejére készíthetsz öntetet, kínálhatod fagyival, tejszínnel, és kedvedre dekorálhatod. 
Ha van otthon elfekvőben néhány almád, legközelebb azzal dobd fel a palacsintát. 

Ezt is szeretjük