Krémes, rebarbarás pite roppanós mandulával: egyszerre édes és fanyar
Ha szereted variálni a pitéket, akkor ne hagyd ki a mascarponés, rebarbarás változatot se! Fantasztikus tavaszi édesség, amit újra és újra elkészítesz majd.

- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Végre itt a piteszezon, sorra jelennek meg a tavasz kedvencei a piacon. A rebarbara akár magában, akár eperrel vegyítve tökéletes az omlós, vajas pitébe is. Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú növény kellemesen fanyar, így jól harmonizál az édeskés, mascarponés krémmel és a tésztával.
Mascarponés, rebarbarás pite
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 db tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 0.5 csomag sütőpor
- só
A töltelékhez
- 30 dkg rebarbara
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál mandula
- 1 cukor vaníliás cukor
- 1 evőkanál keményítő
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A töltelékhez a rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabkákra. Szórd meg 10 dekagramm cukorral, és tedd félre.
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, add hozzá a felkockázott vajat. Morzsold össze, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a kétféle cukrot, a tejfölt. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal, és tedd a hűtőbe legalább 15 percre.
Közben a mascarponét habosítsd a maradék cukorral, majd forgasd a kemény habbá vert tejszínhez. A rebarbaráról öntsd le a levet, amit engedett, majd add hozzá a keményítőt és a vaníliás cukrot.
Egy piteformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és béleld ki vele a sütőformát. Kanalazd bele a mascarponés krémet, és rakd ki a rebarbarával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor szórd meg apróra vágott mandulával.
A rebarbarából kompót is készülhet. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept