Krémes, rebarbarás pite roppanós mandulával: egyszerre édes és fanyar
Ha szereted variálni a pitéket, akkor ne hagyd ki a mascarponés, rebarbarás változatot se! Fantasztikus tavaszi édesség, amit újra és újra elkészítesz majd.

rebarbaras-mandulas-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre itt a piteszezon, sorra jelennek meg a tavasz kedvencei a piacon. A rebarbara akár magában, akár eperrel vegyítve tökéletes az omlós, vajas pitébe is. Az alacsony kalória- és szénhidráttartalmú növény kellemesen fanyar, így jól harmonizál az édeskés, mascarponés krémmel és a tésztával. 

Mascarponés, rebarbarás pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0.5 csomag sütőpor

A töltelékhez

  • 30 dkg rebarbara
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • 3 evőkanál mandula
  • 1 cukor vaníliás cukor
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A töltelékhez a rebarbarát tisztítsd meg, és vágd kis darabkákra. Szórd meg 10 dekagramm cukorral, és tedd félre.
A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, add hozzá a felkockázott vajat. Morzsold össze, majd dolgozd hozzá a tojássárgát, a kétféle cukrot, a tejfölt. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal, és tedd a hűtőbe legalább 15 percre.
 

Közben a mascarponét habosítsd a maradék cukorral, majd forgasd a kemény habbá vert tejszínhez. A rebarbaráról öntsd le a levet, amit engedett, majd add hozzá a keményítőt és a vaníliás cukrot. 

Egy piteformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. A tésztát nyújtsd ki fél centi vastagra, és béleld ki vele a sütőformát. Kanalazd bele a mascarponés krémet, és rakd ki a rebarbarával. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süsd szép pirosra. Tálaláskor szórd meg apróra vágott mandulával. 
A rebarbarából kompót is készülhet. Meleg napokon vaníliás fagyival kínáld!

Ezt is szeretjük