Mascarponéval töltött, diós torta: az alapja egyszerű és elronthatatlan kakaós piskóta
A mascarponés-diós tortával minden vendéget lenyűgözhetsz, és még elkészíteni is egyszerű.

Mascarponéval töltött, diós torta: az alapja egyszerű és elronthatatlan kakaós piskóta
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A H&M Moschino-kollekciója a 90-es évek teljes káoszát felvonultatja – Nem biztos, hogy ez lesz a kedvencünk »

Mennyei illatú, regeneráló kencék bőrre és hajra: vitaminban gazdag trópusi gyümölcsökkel »

Ha így sminkelsz, fáradtnak és öregebbnek tűnik az arcod: ezeket a hibákat ne kövesd el! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mascarponés, diós tortához is remek alap a vizes, kakaós piskóta. Ha betartod a főbb szabályokat, szép magas lesz, és nem esik össze sütés közben. A siker érdekében szoba-hőmérsékletű tojásokkal dolgozz. A kávés, diós, mascarponés krém nemcsak isteni, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető, még főzni sem kell. 

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg kakaó
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg dióbél
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 dl kávé
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét a vízzel verd kemény habbá. Kanalanként rakd hozzá a cukrot, és keverd tovább gépi habverővel. Egyesével add hozzá a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot. Mixeld a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Arra ügyelj, hogy ne törd meg a habot. Öntsd a tésztát előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25 perc alatt.  
 

A hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd keverd hozzá a mascarponét, a kávét, a cukrot és a vaníliát. A kihűlt piskótát vágd két részre, kend meg a krémmel a tésztát, végül rakj rá diót. A tetejére is egyengess krémet, és díszítsd dióval.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük