Márványos piskóta
Omlós, diós sütemény
Nem is nehéz elkészíteni a kétszínű piskóta csodát, csak egy kis extra kakaóporra van szükség, és egy kis keverésre.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kétszínű torta nemcsak izgalmasan néz ki, de nagyon finom is, hiszen több íz keveredik benne, mint sima társában.

Egyfajta piskótáról van szó, így biztos lehetsz benne, hogy a süteménnyel nem lőhetsz mellé.

Márványos piskóta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tojássárgáját keverd habosra a cukorral. Ehhez add a diót, a sütőporos lisztet és a tejet. A fehérjéből vert habot óvatosan forgasd hozzá. Kivajazott, lisztes tepsibe öntsd a tészta felét.

A másik feléhez keverd hozzá a kakaót és a vaníliás cukrot. Ezt öntsd rá a sárga tésztára, majd kanállal egy picit keverd meg a tetejét, de csak nagyon óvatosan. Közepes hőfokon süsd meg a tésztát.

Piskótatitkok

Ha nem diós, hanem sima változatot szeretnél készíteni, akkor nézd meg videónkat, ahonnan kiderül, hogyan lesz tökéletes.

Ezt is szeretjük