Márványos piskóta
Nem is nehéz elkészíteni a kétszínű piskóta csodát, csak egy kis extra kakaóporra van szükség, és egy kis keverésre.
A kétszínű torta nemcsak izgalmasan néz ki, de nagyon finom is, hiszen több íz keveredik benne, mint sima társában.


Egyfajta piskótáról van szó, így biztos lehetsz benne, hogy a süteménnyel nem lőhetsz mellé.
Márványos piskóta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
- 2 dkg kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
A tojássárgáját keverd habosra a cukorral. Ehhez add a diót, a sütőporos lisztet és a tejet. A fehérjéből vert habot óvatosan forgasd hozzá. Kivajazott, lisztes tepsibe öntsd a tészta felét.
A másik feléhez keverd hozzá a kakaót és a vaníliás cukrot. Ezt öntsd rá a sárga tésztára, majd kanállal egy picit keverd meg a tetejét, de csak nagyon óvatosan. Közepes hőfokon süsd meg a tésztát.
Piskótatitkok
Ha nem diós, hanem sima változatot szeretnél készíteni, akkor nézd meg videónkat, ahonnan kiderül, hogyan lesz tökéletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- piskóta
- édességek
Meggyes piskóta, ahogy a nagyi csinálta annak idején

- banán
- sütemény
Kevert süti banánnal

- sütemény
- szilva