Ellenállhatatlan márványos, sült sajttorta: habkönnyű, mutatós finomság
A mennyei sajttorta az olvasztott csokitól kap gyönyörű mintázatot. A tetejére kerülő narancstól pedig még vonzóbb.

marvanyos sajttorta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a habkönnyű, nem túlságosan édes süteményeket, a sajttortát neked találták ki. A vékony, kekszes alapra sok sajtkrémből készült massza kerül, amelyet különbözőképpen díszíthetsz. Csokival keverve márványra emlékeztető, mutatós mintázatot kap.

Márványos sajttorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg krémsajt
  • 15 dkg édes darált keksz
  • 8 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 db narancs
  • 5 dkg csoki a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az édes kekszet daráld meg, keverd hozzá az olvasztott vajat, gyúrd össze, és kanalazd sütőpapírral kibélelt tortaformába. Nyomkodd bele, és tedd a hűtőbe fél órára.

Amíg a tészta pihen, a krémsajtot keverd össze a tojással, a porcukorral és a joghurttal. Az étcsokit tördeld egy kisebb lábosba. Egy nagyobb fazékban melegíts vizet, helyezd a tetejére a csokis lábost, és folyamatosan kevergetve, gőz fölött olvaszd fel a csokit.

 

A tortaformát vedd ki a hűtőből, és oszd el rajta a krémsajtos massza háromnegyedét. A maradékot keverd el az olvasztott csokival, és öntsd a sajt tetejére, majd óvatosan kicsit keverd össze, vagyis márványozd. Ügyelj, hogy ne legyen egyszínű. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd a tortát 45-55 percig.
Reszelt csokival és narancskarikákkal kínálhatod, de remekül megy hozzá a kandírozott narancshéj is.

Ezt is szeretjük