Ellenállhatatlan márványos, sült sajttorta: habkönnyű, mutatós finomság
A mennyei sajttorta az olvasztott csokitól kap gyönyörű mintázatot. A tetejére kerülő narancstól pedig még vonzóbb.

Ha szereted a habkönnyű, nem túlságosan édes süteményeket, a sajttortát neked találták ki. A vékony, kekszes alapra sok sajtkrémből készült massza kerül, amelyet különbözőképpen díszíthetsz. Csokival keverve márványra emlékeztető, mutatós mintázatot kap.
Márványos sajttorta
Hozzávalók
- 20 dkg krémsajt
- 15 dkg édes darált keksz
- 8 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 3 db tojás
- 2 dl görög joghurt
- 2 db narancs
- 5 dkg csoki a tetejére
Elkészítés:
Az édes kekszet daráld meg, keverd hozzá az olvasztott vajat, gyúrd össze, és kanalazd sütőpapírral kibélelt tortaformába. Nyomkodd bele, és tedd a hűtőbe fél órára.
Amíg a tészta pihen, a krémsajtot keverd össze a tojással, a porcukorral és a joghurttal. Az étcsokit tördeld egy kisebb lábosba. Egy nagyobb fazékban melegíts vizet, helyezd a tetejére a csokis lábost, és folyamatosan kevergetve, gőz fölött olvaszd fel a csokit.
A tortaformát vedd ki a hűtőből, és oszd el rajta a krémsajtos massza háromnegyedét. A maradékot keverd el az olvasztott csokival, és öntsd a sajt tetejére, majd óvatosan kicsit keverd össze, vagyis márványozd. Ügyelj, hogy ne legyen egyszínű. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd a tortát 45-55 percig.
Reszelt csokival és narancskarikákkal kínálhatod, de remekül megy hozzá a kandírozott narancshéj is.