Nagyon csokis, márványos brownie sajtkrémmel megbolondítva: így még finomabb

Ha csokis sütire vágysz, a brownie mindig jó megoldás. Sajtkrémmel felturbózva, márványosan még ellenállhatatlanabb.

sajtkremes-brownie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brownie az egyik legcsokisabb süti, bárki édességvágyát kielégíti. A legenda szerint úgy született, hogy egy cukrász elfelejtett a csokitortába sütőport tenni. Az biztos, hogy fantasztikusan lágy, szinte szétolvad a szádban. Épp ezért fontos, hogy ne süsd túl. Krémsajttal, márványozva pedig még finomabb és mutatósabb.

Márványos, sajtkrémes brownie

Hozzávalók

A csokis réteghez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás

A sajtkrémes réteghez

  • 25 dkg sajtkrém
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A csokit tördeld kis darabokra, a vajjal együtt tedd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd fel. Amikor egy kihűl, keverd hozzá a cukrot, majd a tojást, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd egyneművé a masszát. 
A cukrot, a sajtkrémet, a vaníliakivonatot és a tojást robotgéppel keverd össze.

A csokis massza harmadát egyengesd kivajazott, kilisztezett tepsibe, arra mehet a krémsajtos réteg, a tetejére pedig a maradék csokis tészta kerül. Egy villával keverd össze a rétegeket, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 20 percig. Akkor jó, ha a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Amikor kihűl, vágd szeletekre. 
A brownie fehér csokival is fantasztikus, ezt a sütit a vanília teszi teljessé. 

Ezt is szeretjük