Nagyon csokis, márványos brownie sajtkrémmel megbolondítva: így még finomabb
Ha csokis sütire vágysz, a brownie mindig jó megoldás. Sajtkrémmel felturbózva, márványosan még ellenállhatatlanabb.

A brownie az egyik legcsokisabb süti, bárki édességvágyát kielégíti. A legenda szerint úgy született, hogy egy cukrász elfelejtett a csokitortába sütőport tenni. Az biztos, hogy fantasztikusan lágy, szinte szétolvad a szádban. Épp ezért fontos, hogy ne süsd túl. Krémsajttal, márványozva pedig még finomabb és mutatósabb.
Márványos, sajtkrémes brownie
Hozzávalók
A csokis réteghez
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 4 db tojás
A sajtkrémes réteghez
- 25 dkg sajtkrém
- 5 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
A csokit tördeld kis darabokra, a vajjal együtt tedd egy lábosba, és vízgőz felett olvaszd fel. Amikor egy kihűl, keverd hozzá a cukrot, majd a tojást, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd egyneművé a masszát.
A cukrot, a sajtkrémet, a vaníliakivonatot és a tojást robotgéppel keverd össze.
A csokis massza harmadát egyengesd kivajazott, kilisztezett tepsibe, arra mehet a krémsajtos réteg, a tetejére pedig a maradék csokis tészta kerül. Egy villával keverd össze a rétegeket, és 170 fokos sütőben süsd körülbelül 20 percig. Akkor jó, ha a külseje megszilárdul, de a közepe lágy marad. Amikor kihűl, vágd szeletekre.
A brownie fehér csokival is fantasztikus, ezt a sütit a vanília teszi teljessé.