Csokis-vaníliás márványos muffin egyszerűen: mutatós süti nagyon kevés munkával
A muffint is elkészítheted márványosan, vagyis úgy, hogy az alaptésztához csak néhány csíkban keversz hozzá olvasztott csokit.
A márványos sütik rendkívül mutatósak, az elkészítésük mégis pofonegyszerű. Ezekhez a kis muffinokhoz csak egy alaptésztát kell kikeverned, amihez utána óvatosan rácsorgatod az olvasztott csokit.
Márványos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 18 dkg margarin
- 6 dkg étcsoki
- 3 tojás
- 2 evőkanál tej
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Az étcsokit vízgőz felett olvaszd fel. Egy tálban keverd habosra a margarint a cukorral és a tojásokkal, majd add hozzá a tejet is. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, öntsd a tojásos részhez, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egy muffintepsit bélelj ki papírral, és oszd el benne a tésztát. A kiporciózott adagokra csorgass az olvasztott csokiból, és nagyon óvatosan keverj rajtuk úgy, hogy ne vegyüljön el, hanem szép mintát rajzoljon ki rajta. Told a tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe, és húsz perc alatt süsd készre a muffinokat.
Hasonló módon készül a zebrapiskóta is, ami olyan szép, hogy akár szülinapost is köszönthetsz vele.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept