Gyönyörű márványos süti meggyel: ezzel a módszerrel lesz szép a tésztája
A gyönyörű márványos süti meggyel a tésztájában hamar elkészül, és finom szaftos.

marvanyos meggyes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A márványos meggyes süti lényege, hogy a sima és a kakaós tésztát óvatosan összevegyíted úgy, hogy ne keveredjenek el teljesen, hanem szép mintát rajzoljanak ki. Másféle gyümölccsel is készítheted. Használhatsz friss meggyet éppúgy, mint mélyhűtöttet vagy befőttet.

Márványos meggyes süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, csepegtesd le és magozd ki. A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, keverd el a sóval és a sütőporral, és add a tojásos masszához. Öntsd fel az ásványvízzel, és keverj belőle sima tésztát. A massza háromnegyedét egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A maradékhoz add hozzá a kakaóport, csorgasd a sima tészta tetejére úgy, hogy ne fedje be mindenhol a világos részt, és egy vékony eszközt, például evőpálcikát vagy a villa szárát márts bele és óvatos keverj rajta egy ki részen, majd ezt ismételd meg. Ügyelj arra, hogy ne keverd össze a két masszát, csak látványra, hogy márványos mintázatot kapjon. Szórd meg a tetejét meggyel, és told a sütőbe 25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Ezzel az egyszerű módszerrel akár egy csupa csokis brownie tetejét is kidíszítheted.

Ezt is szeretjük