Pillekönnyű márványos kuglóf

Ezt nem kell keleszteni

A sütőporos kuglóf nagy előnye, hogy nincs vele sok macera, a tésztája mégis légies.

Pillekönnyű márványos kuglóf
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen ünnepi asztalon különleges helye van a klasszikus márványos kuglófnak. Már a kétszínű tészta nagyon étvágygerjesztő, az élvezet pedig tovább fokozható mázzal és csokidarabokkal. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, nagyon magas és puha lesz.

Márványos kuglóf recept

Hozzávalók 12 szelethez

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 tábla étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd add hozzá az egész tojásokat. Dolgozd jó habosra, és állandóan kevergetve csorgasd bele az olvasztott vajat és a tejszínt. Végül szitáld hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és robotgéppel dolgozd simára a masszát. Oszd kétfelé, majd az egyik részét öntsd a kivajazott kuglófformába. A tészta másik feléhez keverj kakaót, és rakd a formában lévő massza tetejére. Ezután villával kicsit keverd össze a különböző színű tésztákat.

Helyezd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Hagyd egy kicsit a formában, majd helyezd a rácsra, és hűtsd ki egészen. A csokit gőzfürdő felett olvaszd fel, és csorgasd a teljesen kihűlt kuglófra, majd várd meg, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteld fel, úgy kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük