Pillekönnyű márványos kuglóf
Ezt nem kell keleszteni
A sütőporos kuglóf nagy előnye, hogy nincs vele sok macera, a tésztája mégis légies.


- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Tudod, mit csinált a bognár vagy a bojtár? Régi foglalkozások kvíze
Bármilyen ünnepi asztalon különleges helye van a klasszikus márványos kuglófnak. Már a kétszínű tészta nagyon étvágygerjesztő, az élvezet pedig tovább fokozható mázzal és csokidarabokkal. Ha Kard Éva receptje szerint készíted, nagyon magas és puha lesz.
Márványos kuglóf recept
Hozzávalók 12 szelethez
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaó
- 1 tábla étcsoki
Elkészítés:
Tedd egy keverőtálba a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd add hozzá az egész tojásokat. Dolgozd jó habosra, és állandóan kevergetve csorgasd bele az olvasztott vajat és a tejszínt. Végül szitáld hozzá a sütőporral összekevert lisztet, és robotgéppel dolgozd simára a masszát. Oszd kétfelé, majd az egyik részét öntsd a kivajazott kuglófformába. A tészta másik feléhez keverj kakaót, és rakd a formában lévő massza tetejére. Ezután villával kicsit keverd össze a különböző színű tésztákat.
Helyezd előmelegített sütőbe, majd 160 fokon 40-45 perc alatt süsd meg. Hagyd egy kicsit a formában, majd helyezd a rácsra, és hűtsd ki egészen. A csokit gőzfürdő felett olvaszd fel, és csorgasd a teljesen kihűlt kuglófra, majd várd meg, amíg teljesen megdermed. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteld fel, úgy kínáld.

Még több recept