Márton-napi libacomb krumpligombóccal és párolt káposztával: így lesz egyszerre ropogós és omlós
Ha idén is libacombot eszel Márton-napon, biztos lehetsz benne, hogy jövőre sem fogsz éhezni. Krumpligombóccal és párolt lila káposztával fenséges.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész éven át éhezik” - tartja a mondás. Ha nem szeretnél így járni, készíts egyszerre ropogós és vajpuha sült libacombot november 11-én! Krumpligombóccal és párolt lila káposztával kínálva valóban fejedelmi lakomát varázsolhatsz az asztalra.
Márton-napi libacomb receptje
Hozzávalók
A libacombhoz
- 4 db libacomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 db lila hagyma
- 1 evőkanál őrölt majoránna
- só
- bors
A krumpligombóchoz
- 30 dkg liszt
- 1 kg krumpli
- só
A párolt káposztához
- 50 dkg lila káposzta
- 1 evőkanál olaj vagy libazsír
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál 10%-os ecet
- só
Elkészítés:
A liba húsos oldalát előző este dörzsöld be sok sóval, borssal és majoránnával. Pihentesd a hűtőben, hogy a fűszerek átjárják a húst. Másnap melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A hagymákat karikázd fel, és egyengesd el egy magas falú tepsi aljában. Ha van római vagy pataki tálad, azt használd. Dobd mellé az egészben hagyott fokhagymagerezdeket, fektesd rá a libacombokat a bőrükkel felfelé, öntsd fel fehérborral, és lefedve párold két órát. Ha a hús már vajpuha, amit egy beleszúrt villával ellenőrizhetsz, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg a bőrét.
Amíg a libacombok sülnek, készítsd el a köretet. A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, és várd meg, amíg kihűl. Fokozatosan adj hozzá annyi lisztet, hogy jól formázható legyen. Egy lábosban forralj vizet, és tegyél bele egy kis gombócnyi tésztát. Ha szétesik, tegyél még a masszához lisztet, majd ismételd meg a próbát. Ha egyben marad, formálj a tésztából gombócokat, tedd a vízbe, és főzd ki őket. Ha feljönnek a víz felszínére, még öt percig főzd, majd szűrd le őket.
A káposztát gyaluld meg, vagy vágd vékony csíkokra, sózd meg, hagyd állni tíz percig, utána a levét csavard ki. A vöröshagymát olajon vagy olvasztott libazsíron párold üvegesre, majd dobd hozzá a káposztát. Ízesítsd újra egy kevés sóval, cukorral és ecettel, és néha megkeverve, fedő alatt párold puhára.
Libamellet készítenél inkább Márton-napra? Ez esetben tálald vadas mártásban, zsemlegombóccal!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept