Álompuha Mars-torta karamellás krémmel: pont olyan, mint a kedvenc csokid
A szájban olvadó, krémes Mars-tortát mindenki imádni fogja.
Hogy mi a Mars-torta? Kívül roppanós csokimáz, belül kakaós piskótalapok, köztük gazdag krém, abban pedig ragacsos karamellszósz. Egy esős nyári délutánon nem is kell jobb időtöltés, mint bevetni magad a konyhába, és egy csodás finomságot alkotni.
Mars-torta
Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához:
- 8 dkg liszt
- 8 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 0.5 dl tej
A karamellszószhoz:
- 15 dkg cukor
- 7 dkg vaj
- 1 dl habtejszín
- 1 csipet só
A krémhez:
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 4.5 dl habtejszín
- 1 dkg zselatinpor
- 0.5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg étcsoki
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat robotgéppel keverd habosra a cukorral és egy csipet sóval. Akkor jó, ha a térfogata megnő, és a színe kicsit kifehéredik. Add hozzá az olajat és a tejet is. A lisztet egy másik tálban vegyítsd el a sütőporral és a kakaóval, és szitáld a tojásos részhez. Öntsd a masszát egy sütőpapírral kibélelt, húsz centi átmérőjű tortaformába, és told 180 fokos sütőbe 25-30 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.
A karamellszószhoz a cukrot száraz serpenyőben, közepes lángon karamellizáld nagyjából negyedóra alatt. Időnként nézz rá, de nem szükséges kevergetni. Amikor már barna és folyékony, add hozzá a felkockázott hideg vajat, forrald össze, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg egy csipet sóval, és tedd félre, hogy kihűljön.
A krémhez forralj fel egy deci tejszínt. A csokit tördeld egy tálba, öntsd fel a meleg tejszínnel, és keverd össze, hogy felolvadjon, és hagyd kihűlni. Közben a zselatint oldd fel a tejben, és tedd félre tíz percre. A maradék tejszínt verd kemény habbá, add hozzá az olvasztott csokis krémet. A zselatinos tejet mikróban kicsit melegítsd meg - semmiképp ne legyen forró -, és kanalazd a csokis habhoz. Robotgéppel keverd el.
Az időközben kihűlt piskótát éles késsel vágd három lapra. Az egyik darabot tedd vissza a tortaformába, kenőtollal locsold le egy kevés vízzel, majd oszd el rajta a krém egynegyedét. Kend meg a karamellszósz felével, majd erre jön újabb egynegyed rész krém. Fedd be piskótalappal, majd ismételd meg ugyanezt a műveletet. Végül helyezd a tetejére a harmadik lapot. A tetejére is juttass egy kevés vizet, és tedd a hűtőbe négy-öt órára, hogy összeálljon.
A mázhoz a csokit gőz fölött olvaszd fel. Adj hozzá egy kevés olajat is, hogy még fényesebb legyen. Oszd el a kihűlt tészta tetején és oldalán. Várd meg, amíg a máz megszilárdul, és utána szeleteld.
A karamellszósz sokféle klasszikus édességet feldob: madártejre csorgatva is mennyei.
Így készítve lesz tökéletes a madártej: a habgaluskára karamell kerül
A madártejet érdemes szezonális gyümölcsökkel vagy édes öntettel megbolondítani, mert ezektől a pluszoktól csak még finomabb lesz.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció