Sűrű sós karamell házilag: szépen csomagolva ajándéknak is tökéletes
A sós karamell készítése egyszerű, és minden sütit feldobhatsz vele.


- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
A sós karamell készítése húsz perc, szépen csomagolva pedig karácsonyi ajándék is válhat belőle. Csorgathatod süti vagy palacsinta tetejére, fagyival, gyümölcsökkel is nagyon finom, ha pedig édesszájú vagy, lehet, hogy önmagában kanalazva fog a legjobban ízleni.
Sós karamell készítése
Hozzávalók 12 adaghoz
- 20 dkg cukor
- 6 dkg vaj
- 2.5 dl habtejszín
- 0.5 teáskanál só
Elkészítés:
A cukrot egy magas falú lábosban alacsony lángon olvaszd karamellszínűre. Ez nagyjából negyedóra, közben nem kell hozzányúlni. Közben melegítsd fel a tejszínt, és kockázd fel a vajat. Amikor a cukor már folyékony és szép barna, add hozzá a vajat, kevergesd, amíg felolvad, és az egész egynemű lesz, majd húzd le a tűzről. Öntsd hozzá a meleg tejszínt, sózd meg, még utoljára keverj rajta egyet, és kanalazd üvegekbe. Hűtőben tartva két hétig is eláll.
A cukormentes trüffelgolyó is tökéletes gasztroajándék lehet karácsonyra.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept