Marhahúsos leves palacsintatésztával: osztrák hüttékben is így készítik
Miért csak hosszú metélttel vagy grízgombóccal eszed a marhahúslevest? Sós palacsintatésztával is finom.

marhahusleves-palacsintatesztaval
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A híres Frittatensuppe vagy palacsintaleves az osztrákok specialitása. Elsőre talán furcsának tűnhet, de nagyon finom, és a különleges tészta sokat dob a megszokott ízeken. Hüttékben, határ menti kisvendéglőkben biztosan megtalálod, de a hétvégi leveskínálatot is bővítheted vele. Marhahúsból és csontból vegyesen készítsd!

Marhahúsos leves palacsintatésztával

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez

  • 1 kg marhahús
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 0.25 dl szódavíz
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst mosd meg alaposan, ha szükséges, vagdosd el. A zöldségeket pucold meg, a répákat szeleteld fel. Rakd mindet egy lábosba a hússal együtt, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepjen mindent. Közepes lángon forrald fel, sózd, borsozd, majd mérsékelt tűzön főzd addig, amíg a hús megpuhul. Ez lehet két és fél-három óra is. Közben a habot szedegesd le evőkanállal. A végén rakd hozzá a petrezselymet is.

 

A palacsintához a tojásokat keverd ki a tejjel, a sóval, majd adagold hozzá a lisztet és a szódát. Dolgozd simára a tésztát, és süsd ki a szokásos módon. Mindegyiket tekerd fel, majd vékonyan szeleteld fel.
A levest szűrd át, majd a zöldségekkel és a tésztával együtt kínáld. Tálalás előtt szórhatsz még hozzá ízlés szerint zöldfűszert.

Ha szívesen kísérletezel, vesd be a sűrű lasagnelevest! Az alapja bolognai ragu paradicsomlével és alaplével hígítva.

Ezt is szeretjük