Így lesz tökéletes a marhahúsleves - A nagyi egyik kedvenc receptje
Ha igazi békebeli ízekre vágysz, főzz aranyló, gazdag és laktató marhahúslevest!
A jól elkészített, gyöngyöző marhahúsleves a megfázós, influenzás időszakban felér egy erős gyógyszerrel. Fontos, hogy csak akkor vállalkozz rá, ha van időd, mert legalább három óráig rotyognia kell lassú tűzön.
Marhahúsleves receptje
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg marhalábszár
- 80 dkg vegyes leveszöldség
- 60 dkg ritka csont
- 12 szem bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- só
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, ha szükséges, darabold fel. A zöldségeket pucold meg, és szeleteld hasábokra. A petrezselymet és a paradicsomot is gondosan mosd meg. A csontot és a húst legalább három liter vízben tedd fel főni. Időközben a habot, kisebb szűrővel szedegesd le róla. Ezután add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, majd ízlés szerint sózd meg.
Lassú tűzön, fedő nélkül főzd körülbelül fél óráig, majd tedd bele a leveszöldségeket, a paradicsomot és a zöldpaprikát is. Továbbra se rakd rá a fedőt. Ha minden puha, a húsba is könnyen beleszalad a kés, óvatosan szedd ki a zöldségekkel együtt. Hagyd leülepedni a levest, utána szűrd csak át másik edénybe. Arra figyelj, hogy főzés közben véletlenül se keverd meg, mert zavarossá válhat. A húslevesekhez még egy jó tanács: soha ne főzd bele a levesbe a tésztát, mert így tovább eláll.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció