Könnyű mandulás piskótatorta: narancsos szirup járja át a tésztát

A mandulás piskótatorta liszt nélkül készül, így gluténmentes, és édes narancsszirup járja át.

Gluténmentes mandulás piskóta narancssziruppal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált mandulával készült piskótatorta talán még finomabb, mint a hagyományos változat, főleg, ha édes narancssziruptól lesz szaftos. Mivel vajas tésztából készül, kellően tömör, és nem könnyen esik szét. A tetejét is szórd meg ízlés szerinti mennyiségben mandulával.

Gluténmentes mandulás piskótatorta narancssziruppal

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg darált mandula
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál mandulalapka a tetejére

A sziruphoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1 narancs leve
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd amikor már egynemű, reszeld bele a citromhéjat, és add hozzá egyenként a tojássárgákat. Adagold bele kanalanként a mandulát, a keményítőt és a sütőport. Lazítsd a felvert tojáshabbal, egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.

A sziruphoz a narancs kifacsart levét forrald össze a cukorral. A sütire hurkapálcával fúrj lyukakat, és csorgasd a tetejére a forró szirupot, amely így átjárja a tésztát. Végül szórd meg a tetejét mandulalapkákkal.

 

A régimódi tejszínes-mandulás szelet ma is ízleni fog.

Tejszínes, mandulás szelet: egy elfeledett, mennyei recept

Most a régi dolgokra fókuszálva egy különleges, tejszínes, mandulás süti receptjét fogjuk elkészíteni, aminek az evését egyszerűen nem lehet abbahagyni.

Elolvasom

Kép: ASIFE / Getty Images

Ezt is szeretjük