Mandulás, epres hajtogatott pite: nagyon egyszerű a tésztája
A rusztikus külsejű, vékony tésztájú, édes, hajtogatott pite eperrel mennyei.

mandulas-epres-hajtogatott-pite
Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

Ez a szezon legnőiesebb rövidnadrágfazonja: karcsúsítja a derekat, és centiket lecsal a csípőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy a pitét mindig ugyanúgy készítsd. Próbáltad már hajtogatva? Nem véletlen, hogy a franciák bolondulnak érte. Szeretik sósan, sajtosan, édesen és gyümölcsösen. Sőt, a tésztába mandulaliszt is kerülhet. Ebből a mennyiségből négy kisebb vagy két nagyobb tésztát készíthetsz. 

Mandulás, epres hajtogatott pite

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 50 dkg eper
  • 2 evőkanál mandula
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál eperlekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a kétféle cukrot és a hideg, felkockázott vajat. A kezeddel morzsold össze, majd dolgozd hozzá a tojást. A vizet részletekben öntsd hozzá. A tésztát gyors mozdulatokkal gyúrd össze, majd formázz a tésztából négy kis gombócot. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre.
 

Közben az epret mosd meg, a nagyobb szemeket vágd két-három részre. Szórd meg cukorral, vaníliával és fahéjjal. Pihentetést követően a négy kisebb tésztát nyújtsd lisztezett felületen három milliméter vastagra és kör alakúra. Mindegyiket kend meg lekvárral, és rakd rá az eperszemeket. A szélét hagyd üresen, majd hajtsd rá a gyümölcsre. Kend meg felvert tojással, szórd meg mandulával, és rakd a tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 20-25 perc alatt. Amikor szép aranybarna, vedd ki a sütőből. 
Az epres pite lehet rácsos is, sőt, rebarbarával is megbolondíthatod. 

Ezt is szeretjük