Pillekönnyű, mandulás amerikai palacsinta - Ebbe nem kerül fehér liszt
Ha az egészséges életmód híve vagy, akkor is ehetsz mandulás amerikai palacsintát.
A mandulalisztből készült amerikai palacsinta kicsit duci, levegős tésztájú és kellemes aromájú, ráadásul szinte minden diétába beillesztheted. Percek alatt összedobod, így reggelire is fogyaszthatod, mint az amerikaiak. Kínálhatod aprított mandulával, diétás lekvárral, de önmagában is élmény. Sőt, még a tésztájába is csempészhetsz gyümölcsöt.

Mandulás amerikai palacsinta
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg mandulaliszt
- 2 db tojás
- 2 dl mandulatej
- 1 evőkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál fahéj őrölt
- 1 mokkáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- kókuszolaj
- 1 evőkanál tápiókakeményítő
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a mandulatejet, a vaníliát, a cukrot, és keverd össze. Forgasd hozzá a sóval, a fahéjjal, a keményítővel és a sütőporral vegyített lisztet, majd dolgozd a tésztát csomómentesre. Ha szükséges, tejjel vagy vízzel hígítsd, liszttel sűrítsd a tésztát.
Egy serpenyőben hevíts kevés kókuszolajat, majd kanalazz bele a masszából. Az amerikai palacsinták kisebbek, és ducibbak, mint ahogy mi megszoktuk. Így akár egyszerre több is elfér a serpenyőben. Süsd a palacsinta mindkét oldalát aranybarnára körülbelül fél-fél perc alatt.
