Így készíts házi málnaszörpöt főzés nélkül - Jól bevált, családi recept
Ha főzés nélkül készíted a málnaszörpöt, sokkal zamatosabb lesz, és megmaradnak benne a vitaminok.
Ha a szénsavas, bolti italokat száműznéd, és inkább saját magad készítenéd a nyári frissítőket, akkor próbáld ki a főzés nélküli málnaszörpöt! A maradék gyümölcspépet ne hagyd veszni, főzz belőle lekvárt! A szirupot hígítva fogyaszd, jól jön limonádékba, koktélokba is!
Málnaszörp főzés nélkül
Hozzávalók
- 1.5 kg málna
- 8 dl víz
- 80 dkg cukor
- 1 késhegynyi szalicil
- 1 késhegynyi borkősav
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, válogasd át, az egészségtelen szemeket feltétlenül dobd ki, különben a szörp könnyen megromlik. Rakd egy nagy edénybe, jól törd össze, bevetheted a krumplinyomót vagy a botmixert is. Öntsd hozzá a vizet, add hozzá a borkősavat és a szalicilt, majd hagyd állni egy éjszakán át.
Másnap szűrd át gézen, rakd hozzá a cukrot, és várd meg, míg elolvad. Töltsd a levet jól elmosott, kifertőtlenített üvegekbe. A legegyszerűbb, ha az üvegeket mikróban egy percig a legmagasabb fokozaton járatod. Jól zárd le, és tárold hűvös, száraz helyen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció