
Lágy málnás jégkrém otthon készítve: a semifreddóval nincs sok munka
A semifreddo egy olasz jégkrém, amelyet sokféle gyümölccsel, például málnával is készíthetsz.


A málnás semifreddóhoz semmi különleges eszközre nem lesz szükséged. A krémet egy őzgerincformában öntsd bele, és úgy fagyaszd meg, így nemcsak finom lesz, hanem nagyon mutatós is. Bármilyen friss vagy akár aszalt gyümölccsel is készítheted.
Málnás semifreddo
Hozzávalók 8 adaghoz
- 15 dkg málna
- 10 dkg porcukor
- 3 dl hideg habtejszín
- 3 dl görög joghurt
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, majd keverd össze a cukorral és a vaníliaaromával. A behűtött tejszínt verd habbá, óvatosan forgasd össze a görög joghurttal, majd add hozzá a cukros, vaníliás málnát is. Egy őzgerinc- vagy vekniformát bélelj ki fóliával, simítsd el benne a masszát, és tedd a mélyhűtőbe legalább hat órára, amíg megdermed. Tálalás előtt negyed órával tedd át a hűtőbe, és a formából kiborítva szeleteld.
A semifreddót sokféle módon ízesítheted még utána: cseresznyesziruppal nyakon öntve is nagyon finom.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept