Sütőben sült, málnás óriáspalacsinta: álomfinom desszert sok gyümölccsel
A vastag, már-már piskótára emlékeztető óriáspalacsinta nagy előnye, hogy nem kell egyesével kisütni a tésztát.

malnas-oriaspalacsinta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem kell, hogy a palacsinta mindig ugyanolyan legyen! Ne csak a tölteléken variálj, néha a tészta is lehet más, mint a megszokott. Különlegessége, hogy serpenyőben és sütőben sül. Ezt a németek elsősorban reggelire eszik, de desszertnek is tökéletes. Málnával pedig igazán csodás.

Málnás óriáspalacsinta

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg málna
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 rúd vanília
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és gépi habverővel kezdd habosítani. Rakd hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a fahéjat és a sót. Felváltva, részletekben add hozzá a lisztet és a tejet. Dolgozd csomómentesre a masszát. A hagyományos palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a masszát. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett málnát. Tedd a forró sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára és szép magasra a tésztát. 
Ha szívesen készítesz különleges palacsintát, próbáld ki csokival és eperrel!

Ezt is szeretjük