Sütőben sült, málnás óriáspalacsinta: álomfinom desszert sok gyümölccsel
A vastag, már-már piskótára emlékeztető óriáspalacsinta nagy előnye, hogy nem kell egyesével kisütni a tésztát.
Nem kell, hogy a palacsinta mindig ugyanolyan legyen! Ne csak a tölteléken variálj, néha a tészta is lehet más, mint a megszokott. Különlegessége, hogy serpenyőben és sütőben sül. Ezt a németek elsősorban reggelire eszik, de desszertnek is tökéletes. Málnával pedig igazán csodás.
Málnás óriáspalacsinta
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 15 dkg málna
- 3 db tojás
- 2 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 rúd vanília
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só
- vaj
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és gépi habverővel kezdd habosítani. Rakd hozzá a cukrot, a vanília kikapart belsejét, a fahéjat és a sót. Felváltva, részletekben add hozzá a lisztet és a tejet. Dolgozd csomómentesre a masszát. A hagyományos palacsintánál sűrűbb tésztát kell kapnod.
Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és öntsd bele a masszát. Szórd a tetejére a megmosott, lecsepegtetett málnát. Tedd a forró sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára és szép magasra a tésztát.
Ha szívesen készítesz különleges palacsintát, próbáld ki csokival és eperrel!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept