Nyárias, málnás, krémes piskóta - Bármelyik tortával felveszi a versenyt
A piskóta mindig jó ötlet, gyümölcsös krémmel különösen ínycsiklandó.

Nyárias, málnás, krémes piskóta - Bármelyik tortával felveszi a versenyt
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Ez lesz az ősz egyik kedvenc hajszíne: a kávé inspirálta »

Mutatós szettek talpig fehérben: ezért szeretik ezt a színt a hírességek »

A kockásnál is menőbb lesz ez a minta: szivárványcsíkokat látunk majd mindenhol »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki tudna ellenállni a csábító, málnalekváros piskótának, melybe ráadásul még mascarponés krém is kerül? Frissen főzött málnalekvárt is kenhetsz a tésztára, de málnaszósszal is csodás. Ezt a sütit ki kell próbálni!

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele az egynemű tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a piskótába szúrt tésztára nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
 

A krémhez a mascarponét keverd habosra a tejszínhabbal, a cukorral és a vaníliával. A piskótát vágd ketté, az egyik lapot kend meg előbb a krémmel, majd a lekvárral. Rakd rá a másik lapot, majd porcukorral és málnadarabokkal megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük