Nyárias, málnás, krémes piskóta - Bármelyik tortával felveszi a versenyt
A piskóta mindig jó ötlet, gyümölcsös krémmel különösen ínycsiklandó.

Nyárias, málnás, krémes piskóta - Bármelyik tortával felveszi a versenyt
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki tudna ellenállni a csábító, málnalekváros piskótának, melybe ráadásul még mascarponés krém is kerül? Frissen főzött málnalekvárt is kenhetsz a tésztára, de málnaszósszal is csodás. Ezt a sütit ki kell próbálni!

Málnás, krémes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor

Krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • málnalekvár
Recept idők

Elkészítés:

A puha, szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele az egynemű tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a piskótába szúrt tésztára nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
 

A krémhez a mascarponét keverd habosra a tejszínhabbal, a cukorral és a vaníliával. A piskótát vágd ketté, az egyik lapot kend meg előbb a krémmel, majd a lekvárral. Rakd rá a másik lapot, majd porcukorral és málnadarabokkal megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük