Nyárias, málnás, krémes piskóta - Bármelyik tortával felveszi a versenyt
A piskóta mindig jó ötlet, gyümölcsös krémmel különösen ínycsiklandó.
Ki tudna ellenállni a csábító, málnalekváros piskótának, melybe ráadásul még mascarponés krém is kerül? Frissen főzött málnalekvárt is kenhetsz a tésztára, de málnaszósszal is csodás. Ezt a sütit ki kell próbálni!
Málnás, krémes piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
Tésztához
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 6 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
Krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- málnalekvár
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat rakd egy tálba, és habosítsd a cukorral. Egyenként keverd bele a tojássárgákat, és szitáld bele a sütőporral vegyített lisztet. Végül óvatosan forgasd bele a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjéket. Egy tepsit vajazz ki, és öntsd bele az egynemű tésztát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a piskótába szúrt tésztára nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A krémhez a mascarponét keverd habosra a tejszínhabbal, a cukorral és a vaníliával. A piskótát vágd ketté, az egyik lapot kend meg előbb a krémmel, majd a lekvárral. Rakd rá a másik lapot, majd porcukorral és málnadarabokkal megszórva kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció