Pompás krémes málnás-joghurtos semifreddo
A málnás-joghurtos semifreddo légiesen könnyű nyalánkság.
Ha többre vágysz, mint egy hagyományos fagylalt, a málnás-joghurtos semifreddo remek választás. A kitűnő desszert gép nélkül is lágy és selymes lesz. Gazdagítsd az elegáns, parféhoz hasonló édességet pisztáciával, csokival vagy kekszréteggel.
Málnás-joghurtos semifreddo
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg málna
- 5 tojássárga
- 4 dl joghurt
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tojásfehérje
- 1 teáskanál zselatin
Elkészítés:
A tojássárgákat és a mézet tedd egy tűzálló edénybe, és vízgőz felett addig melegítsd, amíg sima, fényes, krémes masszát nem kapsz. Közben folyamatosan kevergesd, akár gépi habverőt is bevethetsz. Utána vedd le a gőzről, add hozzá az egy evőkanál vízben feloldott zselatint és a pépesített málnát. Időnként kevergetve hűtsd a masszát szobahőmérsékletűre.
A hideg tejszínt verd kemény habbá a tojásfehérjével és a cukorral, majd dolgozd hozzá a joghurtot. Ezt a mixet óvatosan keverd a kihűlt tojássárgás masszához. Egy átlagos nagyságú őzgerinc vagy parféformát bélelj ki folpackkal, és töltsd meg a keverékkel, majd díszítsd málnával. Tedd legalább öt-hat órára a fagyasztóba, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át hidegen pihenteted. Tálalás előtt borítsd ki a formából, majd tíz perc múlva vizes késsel könnyedén és szépen tudod szeletelni.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció