Isteni, málnás, görögdinnyés sorbet: a legjobb hűsítő kánikulai napokra
A sorbet az egyik legfinomabb nyári nyalánkság. A málnás-görögdinnyés változat garantáltan felüdít.

- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A sorbet hamisítatlan nyári frissítő, amit régen italként fogyasztottak, ma már inkább jegesen esszük. Rengeteg ízben készítheted, szinte bármilyen gyümölcsből tökéletes. A málna-dinnye párosítással biztos a siker. Míg a fagyik általában tejszínt vagy tejet tartalmaznak, addig a sorbet vízzel, illetve sziruppal készül.
Málnás, görögdinnyés sorbet
Hozzávalók
- 50 dkg görögdinnyehús
- 20 dkg málna
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1.5 dl víz
Elkészítés:
A vizet és a kétféle cukrot forrald össze. Amikor a cukor feloldódik, húzd le a tűzről, és hűtsd ki a szirupot. A dinnyét kockázd fel, a magjait távolítsd el, tedd egy turmixgépbe, rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett málnát, a citrom levét, a szirupot, majd dolgozd össze. Addig keverd, amíg a massza sima lesz.
Töltsd át egy tálba, és rakd a fagyasztóba legalább hat órára, közben pedig többször kevergesd meg egy villával, hogy kicsit kásás legyen. Tálaláskor szedd poharakba, tálkákba, és mentával vagy citromfűvel, illetve gyümölccsel díszítsd.
Tejszínes fagyit is készíthetsz otthon gép nélkül, ezt az alapreceptet kedvedre ízesítheted.
Még több recept