Isteni, málnás, görögdinnyés sorbet: a legjobb hűsítő kánikulai napokra
A sorbet az egyik legfinomabb nyári nyalánkság. A málnás-görögdinnyés változat garantáltan felüdít.

dinnyes-sorbet
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sorbet hamisítatlan nyári frissítő, amit régen italként fogyasztottak, ma már inkább jegesen esszük. Rengeteg ízben készítheted, szinte bármilyen gyümölcsből tökéletes. A málna-dinnye párosítással biztos a siker. Míg a fagyik általában tejszínt vagy tejet tartalmaznak, addig a sorbet vízzel, illetve sziruppal készül. 

Málnás, görögdinnyés sorbet

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnyehús
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A vizet és a kétféle cukrot forrald össze. Amikor a cukor feloldódik, húzd le a tűzről, és hűtsd ki a szirupot. A dinnyét kockázd fel, a magjait távolítsd el, tedd egy turmixgépbe, rakd hozzá a megmosott, lecsepegtetett málnát, a citrom levét, a szirupot, majd dolgozd össze. Addig keverd, amíg a massza sima lesz. 
 

Töltsd át egy tálba, és rakd a fagyasztóba legalább hat órára, közben pedig többször kevergesd meg egy villával, hogy kicsit kásás legyen. Tálaláskor szedd poharakba, tálkákba, és mentával vagy citromfűvel, illetve gyümölccsel díszítsd. 
Tejszínes fagyit is készíthetsz otthon gép nélkül, ezt az alapreceptet kedvedre ízesítheted.

Ezt is szeretjük