Mennyei, málnás, fehér csokis egyensúlysüti: ezt el sem tudod hibázni
Fogadjunk, hogy a te nagymamád is kényeztetett egyensúlysütivel! Ezt nem lehet megunni. Málnával pedig isteni.

malnas-fehercsokis-egyensulysuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyensúlysüti a kevert tészták egyik legjobbja, és nemcsak azért, mert könnyű megjegyezni a hozzávalók mennyiségét. Finom puha lesz, és még másnap is tökéletes állagú. A friss málna színt és üdeséget ad a klasszikus süteménynek. Az élvezetet mascarponés mázzal, tejszínnel még tovább fokozhatod. 

Málnás, fehér csokis egyensúlysüti

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg málna
  • 10 dkg fehér csoki
  • 5 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A fehér csokit olvaszd fel vízgőz felett, és tedd félre hűlni. A vajat habosítsd a cukorral, a vaníliával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojások sárgáját és az olvasztott csokit. A lisztet vegyítsd a sóval és a sütőporral, majd forgasd a vajas masszába. Keverd simára a tésztát, és öntsd egy vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb méretű tepsibe vagy kenyérformába. Rakd bele a megmosott, lecsepegtetett málnát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 
A málnás desszerteknek se szeri, se száma. Pohárkrémbe, tiramisuba is tökéletes

Ezt is szeretjük