Édes és savanykás málnás csokitorta: pihe-puha piskótából készül
A csokitorta önmagában is mennyei, friss, savanykás málnával pedig még nagyobb élvezetet nyújt.

malnas-csokitorta-receptje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A málna és a csokoládé tökéletes páros, a savanykás, ízes gyümölcsöt tökéletesen kiegészíti a selymes csoki. Nem bánod meg, ha a túl édes vajkrém helyett ganache-t használsz tölteléknek. A krém titka a jó minőségű étcsoki. Ez a csodás torta minden alkalomra tökéletes választás.  

Málnás csokitorta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 21 dkg cukor
  • 23 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 40 dkg málna
  • 20 dkg étcsoki
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd jól össze a sütőporral, a sóval és a kakaóval. A fehérjét verd kemény habbá három deka cukorral. A sárgákat habosítsd a maradék cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Részletekben dolgozd hozzá a lisztes keveréket, végül óvatosan forgasd hozzá a tojásfehérjét. Öntsd a masszát egy körülbelül 18 centi átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, és 175 fokra előmelegített sütőben süsd meg 40 perc alatt. 
A tésztát borítsd egy sütőpapírra, úgy letakarva hagyd kihűlni.


A krémhez a tejszínt öntsd egy lábosba, majd melegítsd forráspontig. Rakd hozzá a kis darabokra tördelt csokit, és kevergesd, amíg felolvad. Ha ez megvan, tedd félre, és várd meg, míg teljesen kihűl. A vajat habosítsd a cukorral, majd keverd hozzá a csokit. 
 

A tortát vágd két vagy három részre, kend meg a lapokat a krémmel, és rakj a rétegek közé málnát is. Hagyj a süti oldalára és a tetejére is csokit, majd díszítsd a tortát gyümölccsel.   
A málna a sajttortába is kitűnő választás, ráadásul sütés nélkül, gyorsan elkészül. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük