Csupa csokis, málnás torta: a kakaós lapokat gyümölcsös réteg fogja össze
Friss gyümölcsből lesz a legfinomabb ez a gazdag csokis-málnás torta.
![Málnás csokitorta](https://kep.index.hu/1/0/5700/57006/570064/57006417_423ec3def47514cb699fcc31cb4e1cc0_wm.jpg)
A csoki és a friss gyümölcsök nagyon jól szerepelnek együtt a legtöbb édességben, és nincs ez másképp a sűrű, tömött csokis-málnás torta esetében sem. Eredetileg írót kéne használni hozzá, ez azonban Magyarországon nehezen szerezhető be, használj helyette nyugodtan egy bögre tejet egy evőkanál citromlével elkeverve.
Málnás csokitorta
Hozzávalók
A tésztához:
- 35 dkg cukor
- 22 dkg liszt
- 6.5 dkg kakaópor
- 2.5 dl tej (vagy 2,4 dl író)
- 2.5 dl forró víz
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1.5 dl olaj
- 1 evőkanál ecet vagy citromlé (ha írót használsz, elhagyható)
- 1 csipet só
- vaj a forma kikenéséhez
A málnás töltelékhez:
- 25 dkg málna (friss vagy fagyasztott)
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál víz
A csokimázhoz:
- 35 dkg porcukor
- 12 dkg puha vaj
- 5.5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 0.5 dl tej
A díszítéshez:
- friss gyümölcsök
- csokiforgács
Elkészítés:
Ha nem írót használsz, a tejet keverd el egy evőkanál ecettel vagy citromlével, és hagyd szobahőmérsékleten pihenni 5-10 percet, amíg a teteje túrósodásnak indul.
Közben a kétféle cukrot, a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverd el egy tálban. Add hozzá a tojást, az olajat és az írót vagy citromos tejet, és keverd csomómentesre. Végül öntsd fel forró vízzel. Híg tésztát fogsz kapni. Öntsd a felét egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt 20-22 centis tortaformába, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ekkor vedd ki, borítsd deszkára, és süsd meg a tészta másik felét is. Ha van két egyforma formád, egyszerre is sütheted a két lapot. A lapokat hagyd teljesen kihűlni a hűtőben vagy szobahőmérsékleten. Akár előző nap is megsütheted őket, és másnap folytathatod velük a munkát.
A töltelékhez a vizet, a citromlevet és a kukoricakeményítőt keverd el egy kis lábosban. Kis lángon melegítsd össze őket. Amikor egyneművé válnak, add hozzá a málnát, és forrald össze. Ha a gyümölcs szétesett, a szósz pedig besűrűsödött, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A máz hozzávalóit robotgéppel keverd simára. Az egyik tortalapot kend meg a kihűlt gyümölcsszósszal. Helyezd rá a másik lapot. A torta tetejét és oldalát vond be a csokikrémmel. A tetejét csokiforgácsokkal és friss gyümölcsökkel díszítheted. Tálalás előtt tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy összeálljon.
A nyári gyümölcsök egy könnyű salátában is helyet kaphatnak.
Olasz kenyérsaláta görögdinnyével: mentsd meg a szikkadt pékárut
A klasszikus olasz panzanella paradicsommal készül, azonban az alapízeket remekül feldobhatod édes görögdinnyével: az eredmény egy könnyed, frissítő kenyérsaláta.
ElolvasomKép: Nichole Kelly / Getty Images
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
OLVASD EL EZT IS!