Ellenállhatatlan, málnás-csokis tart - A tészta omlós, a töltelék mennyei
Ez a csokis tart mennyei: a kicsit savanykás málna jól illik az édes tésztához és töltelékhez.

Ellenállhatatlan, málnás-csokis tart - A tészta omlós, a töltelék mennyei
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tart nem más, mint nyitott tetejű pite, amit bármivel tölthetsz: krémmel, gyümölccsel, sajtos szósszal, zöldséggel is isteni. Csokival és málnával megbolondítva igazán csábító. Arra figyelj, hogy a vajas tésztát gyorsan állítsd össze. Kicsit tömény, így már egy szelet is eltelít. Akár több kisebb formában is elkészítheted.

Málnás-csokis tart

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 20 dkg tejcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl tej

Tetejére

  • 20 dkg málna
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a kakaóval és a sóval, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a tojást, a cukrot, és gyorsan gyúrd össze. Nyomkodd a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
 

A töltelékhez a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukrot, majd a kis darabokra tördelt ét- és tejcsokit. Kis lángon vagy vízgőz felett melegítsd össze. Ha homogén, húzd le a tűzről, öntsd hozzá a tejet, és add hozzá a vajat is. Keverd össze gépi habverővel. Ha már szép fényes, öntsd a megsült pitealapra, és rakd ki a megmosott málnával. Megszórhatod még fehér csokival vagy kókuszforgáccsal. Tedd a hűtőbe dermedni legalább két-három órára.

Ezt is szeretjük