Málnás, krémes Charlotte-torta sütés nélkül: csábító desszert egyszerűen és gyorsan
Ha még egy mennyei süti kedvéért sem kapcsolnád be a sütőt a melegben, a málnás, krémes, babapiskótás Charlotte-torta a megoldás.

malnas-charlotte-torta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gondoltad volna, hogy a Charlotte-torta már több mint kétszáz éves? Volt, hogy száraz kenyérből készítették, mostanában gyakran piskótatekercs az alapja, de babapiskótából is tökéletes lehet. A mascarponés, tejszínes tölteléket is percek alatt összedobod. 

Málnás Charlotte-torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg krémsajt
  • 40 dkg babapiskóta
  • 15 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, a vaníliával és a porcukorral, majd forgasd bele a mascarponét.  

Egy lecsatolható szélű tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, rakd ki velük a forma alját és oldalát is. A közepét töltsd meg a mascarponés masszával. Tedd néhány órára hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szedd le róla a forma szélét, és rakd a tetejére ízlésesen a málnát. 
A krémes sajttortákhoz sem kell bekapcsolni a sütőt. Bármilyen gyümölccsel mennyeiek. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük