Málnás, krémes Charlotte-torta sütés nélkül: csábító desszert egyszerűen és gyorsan
Ha még egy mennyei süti kedvéért sem kapcsolnád be a sütőt a melegben, a málnás, krémes, babapiskótás Charlotte-torta a megoldás.
Gondoltad volna, hogy a Charlotte-torta már több mint kétszáz éves? Volt, hogy száraz kenyérből készítették, mostanában gyakran piskótatekercs az alapja, de babapiskótából is tökéletes lehet. A mascarponés, tejszínes tölteléket is percek alatt összedobod.
Málnás Charlotte-torta
Hozzávalók
- 50 dkg krémsajt
- 40 dkg babapiskóta
- 15 dkg málna
- 10 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, a vaníliával és a porcukorral, majd forgasd bele a mascarponét.
Egy lecsatolható szélű tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, az oldalát pedig vajazd ki. A babapiskóták alját vágd le, hogy megálljanak, rakd ki velük a forma alját és oldalát is. A közepét töltsd meg a mascarponés masszával. Tedd néhány órára hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, majd szedd le róla a forma szélét, és rakd a tetejére ízlésesen a málnát.
A krémes sajttortákhoz sem kell bekapcsolni a sütőt. Bármilyen gyümölccsel mennyeiek.
Képek: Getty Images.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept