30 perces, szuper finom, málnás brownie - Kívül ropogós, belül krémes
Ki tudna ellenállni a csupa csokis, szájban olvadó, málnás brownie-nak?
A brownie-ban az a legjobb, hogy nem teljesen szilárd a tésztája, a közepe kicsit krémes marad. Pikk-pakk megsül, és savanykás málnával még finomabb. Csak azt nehéz megállni, hogy eltüntess belőle egy egész tányérral. A legfontosabb, hogy kiváló minőségű étcsokiból készítsd.

Málnás brownie recept
Hozzávalók 24 szelethez
- 20 dkg málna
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 2 db tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat vágd kisebb darabokra, a csokit pedig tördeld össze. Rakd egy edénybe, és a vízgőz felett olvaszd össze. Amikor már majdnem teljesen folyékony, add hozzá a cukrot, a vaníliát és a kakaóport. Kevergesd addig, amíg teljesen fel nem olvad. Tedd félre hűlni, majd rakd hozzá egyesével a tojásokat. Végül forgasd hozzá szép lassan a csipet sóval vegyített lisztet is.
Dolgozd simára a masszát, és simítsd egy sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe. Szórd bele a megmosott, lecsepegtetett málnát, told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 18-20 percig. Akkor jó, ha a közepe alig szilárd. Vedd ki a sütőből, és csak akkor szeleteld fel, ha kihűl.
