Málnás-barackos kuglóf egyszerű, kevert tésztából - Lágy és nagyon puha

A málna és a barack jól ellensúlyozza a tészta édességét. Ennek a kuglófnak senki nem tud ellenállni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss. Bár hagyományosan élesztővel készül, a gyorsabb, kevert tésztás változatok is legalább olyan finomak. Bolondítsd meg a pillekönnyű sütit friss idénygyümölcsökkel, barackkal, málnával.

barackos-malnas-kuglof

Málnás-barackos kuglóf

Hozzávalók 16 szelethez

  • 25 dkg barack
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg málna
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, majd a cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és fakanállal keverd a masszába. Végül rakd hozzá az apróra vágott barackot és a málnát.

Kanalazd a masszát egy közepes méretű kuglófformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 45 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából, és porcukorral meghintve kínáld.

barackos-kuglof-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük