Málnás-barackos kuglóf egyszerű, kevert tésztából - Lágy és nagyon puha
A málna és a barack jól ellensúlyozza a tészta édességét. Ennek a kuglófnak senki nem tud ellenállni.
Nem kell külön alkalom ahhoz, hogy kuglófot süss. Bár hagyományosan élesztővel készül, a gyorsabb, kevert tésztás változatok is legalább olyan finomak. Bolondítsd meg a pillekönnyű sütit friss idénygyümölcsökkel, barackkal, málnával.
Málnás-barackos kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez
- 25 dkg barack
- 22 dkg liszt
- 15 dkg málna
- 12 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, majd a cukorral és a vaníliás cukorral keverd ki jól, szinte fehéredésig. Öntsd hozzá az olajat, a tejet, és forgasd hozzá a sütőporral és reszelt citromhéjjal vegyített lisztet. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és fakanállal keverd a masszába. Végül rakd hozzá az apróra vágott barackot és a málnát.
Kanalazd a masszát egy közepes méretű kuglófformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 45 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd borítsd ki a formából, és porcukorral meghintve kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció