Így készül a nagyi zamatos málnalekvárja: biztosan eláll a következő szezonig
Zselésítő nélkül is sűrű, tökéletes állagú lesz a zamatos málnalekvár.

Így készül a nagyi zamatos málnalekvárja: biztosan eláll a következő szezonig
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Aszimmetrikus ajkak: így sminkelj, hogy arányosak legyenek »

Az 54 éves modell alakja akár egy húszévesé: Elle Macpherson ilyen csinos »

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A befőzési idény egyik kedvence a málnalekvár, amit sokféle sütibe felhasználhatsz, de pirítósra, kalácsra kenve is fenséges. A siker záloga a tisztaság, különben a lekvár hamar megpenészesedik. Befőzés előtt fertőtlenítsd a munkafelületet. Az üvegeket pedig előbb mosd el, majd járasd egy percig a mikróban a legmagasabb fokozaton. Ha ezeket a szabályokat betartod, bátran elhagyhatod a tartósítószert.

Hozzávalók:

  • 2 kg málna
  • 80 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A málnát válogasd át, az egészségtelen, penészes szemeket feltétlenül dobd ki. Rakd szűrőbe, és folyóvíz alatt alaposan mosd meg. Csepegtesd le, tedd egy vastagabb falú edénybe, és közepes lángon, többször megkeverve főzd egy órán át. Ezt követően passzírozd át egy kisebb lyukú szitán vagy szűrőn. Ha nem zavarnak a magok, a macerás passzírozást el is hagyhatod.
 

Az áttört gyümölcsöt tedd egy tiszta edénybe, keverd hozzá a cukrot, és főzd 10-15 percig. Közben folyamatosan kavard, nehogy leégjen. Ha elég sűrű, töltsd a lekvárt sterilizált, felforrósított üvegekbe, és zárd le légmentesen. Fordítsd fejre a lekvárokat néhány percre. Pakold az üvegeket plédek közé, és várd meg, míg két-három nap alatt kihűlnek.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük