Krémes, lágy málnafagyi cukor nélkül: nem kell hozzá fagyigép
Nem vizezett, nincs benne ízfokozó vagy mesterséges színezék: a házi málnafagyinál jobbat nem kívánhatsz.
Nem kell a tűző napon elmenned a fagyizóig, ha hideg finomságra vágysz. Ezzel a recepttel könnyen készíthetsz saját fagyit gép nélkül. A díszítésnek csak a fantáziád szab határt: tejszínhabbal, málnadarabokkal, cukorkákkal igazán étvágygerjesztő hűsítőt kapsz. Ez a fagyi csak természetes édesítőt tartalmaz, tehát a bikinialakot sem rontja el. Ha zavar a málna magja, passzírozd át.

Málnafagyi cukor nélkül
Hozzávalók
- 30 dkg málna
- 2.5 dl joghurt
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál nyírfacukor
Elkészítés:
A málnát alaposan mosd meg, csepegtesd le. Rakd egy konyhai robotgépbe, add hozzá a joghurtot, a tejszínt, a citrom levét, a nyírfacukrot, és dolgozd jó krémesre. Ha szeretnéd, akár botmixerrel is összekeverheted a hozzávalókat. Kanalazd bele a masszát egy fagyasztható tárolóba, zárható, műanyag dobozba, majd körülbelül hat órára rakd be a mélyhűtőbe. Keverd át egy óra múlva, majd ezt ismételd még meg egyszer-kétszer. Tálalás előtt 20-30 perccel vedd ki a fagyit hűtőből, hogy könnyebben, szebben tudd adagolni.
