Sűrű és édes mákpuding joghurttal: nem csak karácsonykor fog ízleni
A mákpuding jól mutat az ünnepi asztalon, de akár egy egyszerű délután is összedobhatod uzsonna gyanánt.
A sűrű és édes mákpuding a gyerekeknek is ízleni fog akár karácsonyra, akár egy egyszerű hétköznapon. Semmi különös hozzávaló nem kell bele, de egy kis reszelt narancshéj igazán télies hangulatot kölcsönöz neki.
Mákpuding
Hozzávalók 6 adaghoz
- 30 dkg natúr joghurt
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 7.5 dkg gríz
- 5 dl tej
- 2.5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
Egy kisebb lábosba öntsd bele a mákot, a kétféle cukrot, a grízt és a tejet, reszeld hozzá a narancshéjat, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Amikor a kívánt állagot elérte, húzd le a tűzről, és még melegen keverd hozzá a vajat. Hűtsd szoba-hőmérsékletűre, majd keverd el a joghurttal, és adagold poharakba vagy tálkákba. Fogyasztás előtt néhány órát tartsd a hűtőszekrényben. Tálald cukorral, aszalványokkal, lekvárral vagy valamilyen gyümölcsöntettel.
A mák állítólag gazdagságot hoz az új esztendőben: nem véletlenül elmaradhatatlan sok családban a mákos guba sem az ünnepi asztalról.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept