Sűrű és édes mákpuding joghurttal: nem csak karácsonykor fog ízleni
A mákpuding jól mutat az ünnepi asztalon, de akár egy egyszerű délután is összedobhatod uzsonna gyanánt.

makpuding
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sűrű és édes mákpuding a gyerekeknek is ízleni fog akár karácsonyra, akár egy egyszerű hétköznapon. Semmi különös hozzávaló nem kell bele, de egy kis reszelt narancshéj igazán télies hangulatot kölcsönöz neki.

Mákpuding

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 7.5 dkg gríz
  • 5 dl tej
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb lábosba öntsd bele a mákot, a kétféle cukrot, a grízt és a tejet, reszeld hozzá a narancshéjat, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Amikor a kívánt állagot elérte, húzd le a tűzről, és még melegen keverd hozzá a vajat. Hűtsd szoba-hőmérsékletűre, majd keverd el a joghurttal, és adagold poharakba vagy tálkákba. Fogyasztás előtt néhány órát tartsd a hűtőszekrényben. Tálald cukorral, aszalványokkal, lekvárral vagy valamilyen gyümölcsöntettel.

A mák állítólag gazdagságot hoz az új esztendőben: nem véletlenül elmaradhatatlan sok családban a mákos guba sem az ünnepi asztalról.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük