Sűrű és édes mákpuding joghurttal: nem csak karácsonykor fog ízleni

A mákpuding jól mutat az ünnepi asztalon, de akár egy egyszerű délután is összedobhatod uzsonna gyanánt.

Mákpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A sűrű és édes mákpuding a gyerekeknek is ízleni fog akár karácsonyra, akár egy egyszerű hétköznapon. Semmi különös hozzávaló nem kell bele, de egy kis reszelt narancshéj igazán télies hangulatot kölcsönöz neki.

Mákpuding

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 30 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 7.5 dkg gríz
  • 5 dl tej
  • 2.5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb lábosba öntsd bele a mákot, a kétféle cukrot, a grízt és a tejet, reszeld hozzá a narancshéjat, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Amikor a kívánt állagot elérte, húzd le a tűzről, és még melegen keverd hozzá a vajat. Hűtsd szoba-hőmérsékletűre, majd keverd el a joghurttal, és adagold poharakba vagy tálkákba. Fogyasztás előtt néhány órát tartsd a hűtőszekrényben. Tálald cukorral, aszalványokkal, lekvárral vagy valamilyen gyümölcsöntettel.

Isteni mákos guba selymes vaníliasodóval: egyszerű, de mennyei desszert

A régi kedvenc szikkadt kifliből sokkal finomabb, mivel jobban meg tudja szívni magát a tejjel.

Elolvasom
Ezt is szeretjük