Sűrű és édes mákpuding joghurttal: nem csak karácsonykor fog ízleni
A mákpuding jól mutat az ünnepi asztalon, de akár egy egyszerű délután is összedobhatod uzsonna gyanánt.

A sűrű és édes mákpuding a gyerekeknek is ízleni fog akár karácsonyra, akár egy egyszerű hétköznapon. Semmi különös hozzávaló nem kell bele, de egy kis reszelt narancshéj igazán télies hangulatot kölcsönöz neki.
Mákpuding
Hozzávalók 6 adaghoz
- 30 dkg natúr joghurt
- 10 dkg darált mák
- 8 dkg cukor
- 7.5 dkg gríz
- 5 dl tej
- 2.5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
Egy kisebb lábosba öntsd bele a mákot, a kétféle cukrot, a grízt és a tejet, reszeld hozzá a narancshéjat, és folyamatos keverés mellett főzd sűrűre. Amikor a kívánt állagot elérte, húzd le a tűzről, és még melegen keverd hozzá a vajat. Hűtsd szoba-hőmérsékletűre, majd keverd el a joghurttal, és adagold poharakba vagy tálkákba. Fogyasztás előtt néhány órát tartsd a hűtőszekrényben. Tálald cukorral, aszalványokkal, lekvárral vagy valamilyen gyümölcsöntettel.
A mák állítólag gazdagságot hoz az új esztendőben: nem véletlenül elmaradhatatlan sok családban a mákos guba sem az ünnepi asztalról.
Isteni mákos guba selymes vaníliasodóval: egyszerű, de mennyei desszert
A régi kedvenc szikkadt kifliből sokkal finomabb, mivel jobban meg tudja szívni magát a tejjel.
Elolvasom