A legfinomabb mákos guba receptje
Elronthatatlan desszert
A karácsonyi időszak kedvence ez a klasszikus édesség. A mákos guba vaníliasodóval még jobb.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van otthon néhány szárazabb kifli, hasznosítsd a lehető legjobban, készíts belőle mákos gubát. A sima helyett tehetsz bele kókusztejet, a cukor helyett pedig mézet, és kipróbálhatod mazsolával vagy meggyel turbósítva is. Kínálj hozzá vaníliasodót!

Mákos guba vaníliasodóval

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 8 kifli
  • 1 liter tej
  • 4 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 citrom

Vaníliasodó

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A kifliket karikázd fel, és tedd egy vajjal kikent, mély tálba. Rakd egy edénybe a  tejet, a vajat, a tojássárgát, a citrom reszelt héját, a vaníliát, és forrald fel. A kiflit forgasd meg az ízesített tejben, és várd meg, amíg jól magába szívja. A mákot daráld meg a cukorral együtt, és szórd meg vele a tejbe áztatott kiflit.

A gubát tedd egy tepsibe vagy tűzálló tálba, és előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd meg. A vaníliasodóhoz a tojássárgáját keverd el a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral. Lassan engedd fel tejjel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzd krémmé. Tálaláskor öntsd a vaníliasodót a gubára.

Ezt is szeretjük