Mákos, mandulás süti: bögrével is kimérheted a hozzávalókat
Az egyszerű, házias mákos kevert még vonzóbb lesz, ha a tésztájába mandulát is raksz. Liszt viszont egyáltalán nem kell bele.

mandulas-makos-suti
Ez is érdekelhet

Egy zúzós buli szimfonikusokba ágyazva (x)

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Dönts Te az adód egy százalékáról! (x)

beauty and style

A bozontos szemöldök ravasz kis trükkje: így marad tartós a belőtt forma »

A legvonzóbb szőke árnyalatok a szezonban: már nem a platinahaj a nyerő »

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt az egyszerű mákos, mandulás kevertet bátran elkészítheted akkor is, ha gluténmentes diétán vagy. Gyorsan összedobhatod, az állaga remek, egyáltalán nem fojtós. Ha intenzívebben szeretnéd érezni a mandula ízét, pirítsd meg száraz serpenyőben egy kicsit. A süti nagy előnye még, hogy nem kell elővenni hozzá a mérleget.

Mákos, mandulás süti

Hozzávalók:

  • 2 bögre mák
  • 7 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre darált mandula
  • 0.75 bögre tejszín
  • 0.75 bögre barna cukor
  • 0.25 bögre vaj
  • 0.5 bögre mandulapehely
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a mákot és a mandulát daráld le. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgájukat keverd ki jól a vajjal és a cukorral. Öntsd hozzá a tejszínt, azzal is dolgozd el. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, a darált mandulát, a fahéjat, a mákot, és forgasd a vajas keverékbe. A fehérjét verd kemény habbá, és laza mozdulatokkal dolgozd a masszába. 

Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Ha tűpróba során nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű vagy kés, bátran kiveheted a sütőből. 

Nem tudsz ellenállni a mákos sütiknek? Gyors, egyszerű édességet keresel? Az almás-mákos kevert tökéletes lesz!

Ezt is szeretjük