Mákos, lekváros emeletes piskóta: szép magasra feljön, és a tészta elképesztően puha lesz
Még finomabb lesz a könnyű piskóta, ha a tésztájába mákot teszel, és vastagon megkened lekvárral.

Mákos, lekváros emeletes piskóta: szép magasra feljön, és a tészta elképesztően puha lesz
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótás receptekből soha nem elég. Bővítsd a gyűjteményedet a mákos, lekváros változattal. Nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos piskótát. Kezdőként attól sem kell tartanod, hogy nem jön fel magasra a tészta, vagy esetleg száraz lesz.

Mákos-lekváros piskóta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 30 dkg lekvár
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg mák
  • 6 tojás tojás
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a mákot és a sütőport, majd forgasd a vajas masszába. Végül spatulával keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.
 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a piskóta kihűl, vágd félbe, majd kend meg középen lekvárral, és hagyj belőle a tetejére is. Tálaláskor vágd fel tetszés szerint, és még cukorral is megszórhatod.

Ezt is szeretjük