Mákos-körtés kevert süti: csak összekevered, és sütheted is
A mákos-körtés süti egyszerű, mégis kényeztető desszert, a tésztáját gyorsan összekevered, és napokig puha marad.
Mákot ne csak a téli időszakban használj, bármikor izgalmasabbá teheted vele az egyszerű sütiket, így a kevert tésztákat is! Szinte bármilyen gyümölcshöz passzol, próbáld ki körtével is. Mivel olaj és tej is kerül bele, a tészta nem lesz száraz.
Mákos-körtés kevert süti
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 15 dkg mák
- 4 db körte
- 3 db tojás
- 3 dl tej
- 2.5 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a kétféle cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a mákkal és a sóval, majd forgasd a masszába, és dolgozd egyneművé.
A tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, a tetejét rakd ki feldarabolt, ízlésesen bevagdosott körtével. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Teszteld, azaz szúrj a tésztába egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
Szereted a mákot? Gyúrd meg otthon a mákos nudlit, és tálald házi lekvárral!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció