Nagyon mákos, almás süti: családi kedvenc évtizedek óta
Ebben a mákos-almás sütiben az az egyik legjobb, hogy nem kell külön a tészta és a töltelék készítésével bajlódnod.

makos-almas-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mákos sütik ősszel és télen nagyobb szerepet kapnak. A magyar konyha előszeretettel használja, finomabbnál finomabb sütikbe kerülhetnek az apró fekete szemek. Almával lazíthatsz a tésztán, sokkal puhább lesz tőle a sütemény. Amíg nem próbálod ki, el sem hiszed, milyen egyszerűen és gyorsan elkészül. 

Mákos-almás süti

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg mandulaforgács
  • 2.5 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 db alma
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és locsold meg a citrom levével. Add hozzá a mákot, a kétféle cukrot, a tejfölt és a tojást, az olajat, majd forgasd hozzá a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Alaposan dolgozd össze, majd egyengesd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejére szórj mandulaforgácsot. 
 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, a sütit kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, utána vágd csak fel. Tálalás előtt szórd meg porcukorral. 
Hasonlóan egyszerű elkészíteni a bögrés, mákos süteményt is. Nagy előnye, hogy nem kell méregetni, számolgatni.

Ezt is szeretjük