Házi majonézes tonhalkrém - Tudod, hogy mi kerül bele
Ha van egy konzerv tonhal a kamrapolcodon, akár tíz perc múlva eheted is a belőle készített krémet.

tonhalkrem
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Unod a megszokott szendvicseket? Tedd változatosabbá a reggeliket ezzel a tonhalkrémmel! Egy napon sem említhető az egyenízű bolti kencékkel. 

A házi tonhalkrém percek alatt elkészül. Még mártogatósnak, sőt, tésztára is tökéletes. Ha diétázol, a tejföl helyett joghurtot használj. Tehetsz a tetejére lilahagymát, és tojással is dúsíthatod.

Majonézes tonhalkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg aprított tonhal
  • 5 evőkanál majonéz
  • 1 szál újhagyma
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés ideje: 10 perc

Elkészítés menete

A tonhalat csepegtesd le, ha szükséges, darabold fel. Add hozzá az apróra vágott újhagymát, a majonézt, a citrom levét, a petrezselymet. Fűszerezd sóval, borssal,  és botmixerrel pépesítsd. Az összes hozzávalót akár turmixgépbe is dobhatod.

Érdemes legalább egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt keverd át a krémet. Kis üvegben, dobozban napokig eláll hideg helyen. Friss bagettel és pirítóssal is remek.

Ezt is szeretjük