Majonézes, hagymás tojássaláta: maradék főtt tojásból pillanatok alatt elkészül
A hagymás, ízes tojássaláta maradékmentő fogásnak is fenséges. Gyors megoldás a húsvéti asztalra.

A húsvéti sonka mellé, reggelire nyers zöldségekkel vagy szendvics töltelékeként egyaránt rendkívül finom a tavaszi tojássaláta. Ezt a receptet néhány szál felkarikázott zellerszár teszi különlegessé. Elkészítés után jó, ha néhány órát a hűtőben tudod pihentetni a salátát, hogy az ízei összeérjenek.
Majonézes tojássaláta
Hozzávalók
- 8 db tojás főtt
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 2 szár zeller
- 1 csokor snidling
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál mustár
- 0.5 kávéskanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A maradék húsvéti tojásokat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Az öntethez rakd egy tálba a majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot, majd alaposan keverd össze.
A zellerszárakat mosd meg és karikázd fel. A snidlinget vágd apróra. Keverd össze a tojást az öntettel, majd add hozzá a zellerszárat és a snidlinget. Vegyítsd az egészet, és lefedve pihentesd a hűtőben néhány órát.
Kiválóan megy hozzá a sült retek.