Majonézes, hagymás krumplisaláta - Legközelebb is így fogod készíteni
A behűtött, ízletes krumplisaláta minden húshoz tökéletesen illik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krumplisalátánál finomabb és praktikusabb köret nem is kell. Egyszerűen összedobható, kedvedre variálható, hidegen is kitűnő. Keverhetsz még hozzá tojást és virslit, úgy még finomabb lesz.

Majonézes krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg krumpli
  • 3 lilahagyma
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában, sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, és húzd le a héját. Várj, amíg meghűl, utána karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra.

 

Tedd egy tálba a majonézt, a mustárt, a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, kevés cukrot is dobhatsz hozzá. Közben kóstold meg, szükség esetén ízesíts még rajta. Öntsd a krumplira és a hagymára a keveréket, kicsit forgasd össze, és tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor kevés petrezselymet is szórhatsz rá.

Ezt is szeretjük