Majonézes csirkemellsaláta almával és aszalt gyümölcsökkel: maradék húsból is tökéletes lesz
Az almával és aszalt gyümölcsökkel készült majonézes csirkemellsaláta tökéletes maradékmentő fogás, de frissen is érdemes elkészíteni.

majonezes csirkemellsalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az almás, majonézes csirkemellsalátát készítheted visszamaradt sült húsból, leveshúsból vagy akár frissen kisütött csirkemellkockákból is. Nagyon jól harmonizál vele a savanykás alma. Ha van otthon egy kevés csonthéjasod vagy aszalt gyümölcsöd, azokkal is bőven szórd meg a salátát, de ha nincsenek, nem kell rájuk külön költeni, mert nélkülük is működik.

Majonézes csirkemellsaláta almával

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 2 nagyobb alma
  • bors
  • olívaolaj
  • ízlés szerint magvak és aszalt gyümölcsök

Az öntethez

  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 kávéskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre 30 percre. A pihentetési idő végeztével öt-hét perc alatt forró serpenyőben süsd át őket. Ha maradék csirkét használsz, szintén átpiríthatod kevés olajon. 

Az öntethez a tejfölt egy salátástálban keverd el a majonézzel, a citromlével, a mustárral, cukorral, a sóval és a borssal. Forgasd bele a kisült húst. Az almát vágd félbe, a magházát távolítsd el, a gyümölcsöt kockázd fel. Meghámozni nem szükséges. Add az almát is a húshoz, keverd jól össze, a tetejét pedig szórd meg ízlés szerint magvakkal, csonthéjasokkal vagy aszalt gyümölcsökkel. Jól behűtve tálald.

A krémes saláták szerelmeseinek a joghurtos, tonhalas tésztasaláta is ízleni fog.

Ezt is szeretjük