Májjal töltött csirkecomb - Lágy töltelék és ropogósra sült, zamatos hús

Még finomabb lesz a csirkecomb, ha májas tölteléket is rejtesz bele.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bőr alatt sült töltelék elképesztően finom, és különlegessé teszi az egyébként néha unalmasnak tűnő csirkecombot is. Válassz olyan húst, amiről picit lelóg a bőre, azzal könnyen fogsz tudni dolgozni.

15768567 0bdec0f87675dcbd568921f325604d6d wm

Májjal töltött csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 20 dkg csirkemáj
  • 4 zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg, törölgesd át papírtörlővel, majd sózd és borsozd be. Hagyd pihenni addig, amíg elkészíted a tölteléket. A hagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Rakd rá a megmosott, megtisztított májat, és süsd két percig. Hűtsd ki, utána vágd kis darabokra. A zsemlét áztasd vízbe, ha jól megszívja magát, csavard ki, és keverd a májhoz. Add hozzá az apróra vágott petrezselymet, a tojást, a préselt fokhagymát, és fűszerezd ízlés szerint.

Töltsd a májas keveréket a csirkecomb bőre alá. Ügyelj arra, hogy ne szakadjon át. Rakd kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, önts alá egy deci vizet, és alufóliával lefedve süsd 180 fokon körülbelül 50 percig. Ha a hús puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

15768571 6b1561b619e2fbdde4594df5f0005304 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük