Az igazi, magyaros halászlé sok hagymával és paprikával: bográcsban főzve még jobb
A magyaros halászlé is sokféle lehet. Ez az egyik legegyszerűbb változat, amit passzírozni sem kell.

- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »
- Gyönyörűen formálja a lábakat ez a torna, és csak 15 perc naponta: tónusosabb, keskenyebb combokat farag »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Miért álldogálnál a forró konyhában, ha a halászlé a kertben is megfő? Minél többféle hal kerül a bográcsba, annál ízletesebb lesz. Így a ponty mellé rakhatsz harcsát, csukát, kárászt vagy keszeget. A siker egyik titka a fűszerezés. A halászléhez lehetőleg felfelé szélesedő bográcsot válassz.
Magyaros halászlé
Hozzávalók
- 3 kg ponty
- 3 db kárász
- 1 kg harcsa
- 3 fej vöröshagyma
- 4 evőkanál fűszerpaprika
- 1 dl száraz vörösbor
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a halakat pucold meg, a pikkelyes részt távolítsd el. Arra figyelj, hogy uszony, kopoltyú se kerüljön a lébe. A halakat szeleteld fel, sózd be, és hagyd állni egy-két órát. Közben a vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Rakd a hallal együtt a bográcsba, és önts rá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Szórd hozzá a pirospaprikát és a borsot.
Erősebb lángon kezdd főzni, majd 10 perccel később öntsd hozzá a vörösbort. Főzd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Akkor jó, ha a hal teljesen puha. Közben kóstolgasd, ha kell, fűszerezd. A végén hozzáteheted az ikrát és a haltejet.
Halat süthetsz is, a pisztráng ropogósan, töltve, fűszeresen fejedelmi.
Még több recept