Az igazi, magyaros halászlé sok hagymával és paprikával: bográcsban főzve még jobb
A magyaros halászlé is sokféle lehet. Ez az egyik legegyszerűbb változat, amit passzírozni sem kell.

bogracsos-halaszle
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért álldogálnál a forró konyhában, ha a halászlé a kertben is megfő? Minél többféle hal kerül a bográcsba, annál ízletesebb lesz. Így a ponty mellé rakhatsz harcsát, csukát, kárászt vagy keszeget. A siker egyik titka a fűszerezés. A halászléhez lehetőleg felfelé szélesedő bográcsot válassz. 

Magyaros halászlé

Hozzávalók

  • 3 kg ponty
  • 3 db kárász
  • 1 kg harcsa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 dl száraz vörösbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halakat pucold meg, a pikkelyes részt távolítsd el. Arra figyelj, hogy uszony, kopoltyú se kerüljön a lébe. A halakat szeleteld fel, sózd be, és hagyd állni egy-két órát. Közben a vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Rakd a hallal együtt a bográcsba, és önts rá annyi vizet, hogy mindent ellepjen. Szórd hozzá a pirospaprikát és a borsot.

Erősebb lángon kezdd főzni, majd 10 perccel később öntsd hozzá a vörösbort. Főzd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Akkor jó, ha a hal teljesen puha. Közben kóstolgasd, ha kell, fűszerezd. A végén hozzáteheted az ikrát és a haltejet. 
Halat süthetsz is, a pisztráng ropogósan, töltve, fűszeresen fejedelmi. 

Ezt is szeretjük