Sütésmentes csokis sütemény
Ropogós magvakkal
Egy desszert, ami nemcsak finom, hanem laktató és egészséges is, próbáld ki!

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Aszalt gyümölcsök és ropogós magvak alkotják ezt az ellenállhatatlan édességet, ami egészséges, finom és roppant laktató is, vidd magaddal a munkahelyre, és ha kell egy kis energia, csak fogyassz egy szeletet belőle!

Ízesítheted gyakorlatilag bármivel, mézzel, gyümölcslekvárral, rumaromával, ezek mind-mind jól állnak neki.

Magvas csokis

Hozzávalók:

  • 30 dkg aszalt gyümölcs - vegyesen is jó, de úgy is finom, ha egyfélét választasz
  • 40 dkg tört mag - minél többféle, annál jobb, kesudió, dió, mogyoró, mandula
  • 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 1 evőkanálnyi holland kakaópor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Tíz perc + a hűtés.

Elkészítés menete:

Egyáltalán nem lesz nehéz dolgod, feltéve, hogy van otthon egy aprítógéped, ha nincs, akkor elég macerás elkészíteni ezt a süteményt. A magvakat törd durvára, majd tedd félre. Az aszalt gyümölcsöket a kakaópor és a csokoládé társaságában tedd az aprítóba, és dolgozd homogén masszává.

Amikor elérte ezt az állapotot, add hozzá a sót is, még apríts kicsit, majd egy tálban keverd össze a masszát a durvára tört magvakkal.

Egy kisebb tepsiben egyengesd el az így kapott "süteményt", és tedd a hűtőbe pár órára. Ezután már bármikor fogyaszthatod.

Receptek a paleolit diéták világából

Próbálj ki pár egyszerű fogást, hogy megismerd ezt az életmódot.

Ezt is szeretjük