Sütésmentes csokis sütemény
Egy desszert, ami nemcsak finom, hanem laktató és egészséges is, próbáld ki!
Aszalt gyümölcsök és ropogós magvak alkotják ezt az ellenállhatatlan édességet, ami egészséges, finom és roppant laktató is, vidd magaddal a munkahelyre, és ha kell egy kis energia, csak fogyassz egy szeletet belőle!
Ízesítheted gyakorlatilag bármivel, mézzel, gyümölcslekvárral, rumaromával, ezek mind-mind jól állnak neki.
Magvas csokis
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt gyümölcs - vegyesen is jó, de úgy is finom, ha egyfélét választasz
- 40 dkg tört mag - minél többféle, annál jobb, kesudió, dió, mogyoró, mandula
- 10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
- 1 evőkanálnyi holland kakaópor
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
Tíz perc + a hűtés.
Elkészítés menete:
Egyáltalán nem lesz nehéz dolgod, feltéve, hogy van otthon egy aprítógéped, ha nincs, akkor elég macerás elkészíteni ezt a süteményt. A magvakat törd durvára, majd tedd félre. Az aszalt gyümölcsöket a kakaópor és a csokoládé társaságában tedd az aprítóba, és dolgozd homogén masszává.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor elérte ezt az állapotot, add hozzá a sót is, még apríts kicsit, majd egy tálban keverd össze a masszát a durvára tört magvakkal.
Egy kisebb tepsiben egyengesd el az így kapott "süteményt", és tedd a hűtőbe pár órára. Ezután már bármikor fogyaszthatod.
Receptek a paleolit diéták világából
Próbálj ki pár egyszerű fogást, hogy megismerd ezt az életmódot.
OLVASD EL EZT IS!
- liszt
- élesztő
Így készül a ropogós grissini
- tészta
- olívaolaj